Salată de murături asortate

Salată de murături asortate

Ingrediente (pentru 6 borcane de 370 ml):

  • 300 g castraveți cornișon
  • 300 g ardei (gras și kapia)
  • 300 g gogonele
  • 250 g morcovi
  • 250 g ceapă (galbenă și/sau roșie)
  • 300 g varză albă
  • 1 lingură semințe de chimen
  • 1 lingură boabe de muștar CBA
  • 1 linguriță boabe de piper negru
  • 3 foi de dafin CBA
  • 180 ml oțet SEINEANA (9°)
  • 40 g sare grunjoasă neiodată
  • 40 g zahăr
  • hrean (2 fâșii per borcan)

 

Mod de preparare:

Spală și curăță toate legumele. Taie-le în fâșii subțiri cu o mandolină sau cuțit.

Pune legumele într-un vas mare. Adaugă sarea, zahărul, oțetul, boabele de muștar, piperul, chimenul și foile de dafin. Amestecă bine.

Lasă amestecul să stea 1–2 ore, până când legumele își lasă zeama.

Pune legumele în borcane sterilizate, îndeasă bine. Adaugă câte 2 fâșii de hrean în fiecare borcan.

Închide borcanele ermetic și depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat.

 

Sursă: Copilot



Comenzi Online