Sos tartar

Sos tartar

Sosul tartar se îmbină perfect cu cașcavalul pane sau alte preparate cu crustă de pesmet. Acesta provine din bucătăria franceză fiind un sos pe bază de maioneză și capere. Variantele mai moderne de tartar conțin și alte ingrediente precum castraveți murați ori pătrunjel.

 

Ingrediente:

  • ½ cană de maioneză
  • 1 castravete murat, mărunțit
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de capere mărunțite
  • 1 lingură de mărar proaspăt
  • ½ linguriță de muștar Dijon
  • sare si piper după gust

 

Mod de preparare:

 

Pune maioneza și castravele murat într-un bol mediu. Amestecă-le puțin și adaugă caperele mărunțite împreună cu celelalte ingrediente rămase, având grijă să omogenizezi bine compoziția. Gustă puțin din sos și vezi dacă este necesar să asezonezi suplimentar cu sare, piper sau zeamă de lămâie, în funcție de preferințele tale.

Acoperă sosul tartar cu o folie de plastic și lasă-l la frigider timp de jumătate de oră, pentru a se răci. Aromele se vor împleti la rece, iar gustul sosului va fi desăvârșit.

 

Poți servi sosul tartar cu cașcaval pane și orez.

Poftă bună!

 

Sursă imagine: https://www.inspiredtaste.net/38503/tartar-sauce-recipe/

Etichete:
, , , , ,


Comenzi Online