Șalău cu sos de lămâie

Șalău cu sos de lămâie

INGREDIENTE
• 800 g şalău file
• 20 g unt pentru uns tava
• 3 linguri pesmet
• 2-3 linguri ulei de măsline
• 150 ml vin alb demidulce
• 100 g unt
• 350 ml lapte
• 2-3 linguri făină
• sare
• piper alb
• 1 legătură de pătrunjel
• 2-3 lămâi

MOD DE PREPARARE

Se pun bucăţile de peşte în tava tapetată cu unt şi cu pesmet, se stropesc cu ulei de măsline şi cu vin alb şi se condimentează cu sare şi piper după preferinţă.
Se prăjește în cuptor la o temperatură de 200 de grade.
Sos de lămâie:
Într-o cratiţă mai mică, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă laptele călduţ. Se amestecă continuu, ca să nu facă cocoloaşe, şi se condimentează cu sare şi piper.
Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt şi, spre sfârşit, se adaugă în sos împreună cu lămâia tăiată felii subţiri.
După ce s-a copt şalăul, se scoate din cuptor, se aşează pe un platou, iar pe deasupra se toarnă sosul alb de lămâie. Se serveşte cald, cu garnitură de orez sau cartofi copţi. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspete.
Poftă bună!

Etichete:
, , ,


Comenzi Online